BENODIGDHEDEN
- Cakeblik 25 cm
- Bakpapier
INGREDIËNTEN
- 125 gr boter gesmolten
- 200 gr suiker
- 2 grote eieren
- 60 ml melk
- 1 tl vanille-extract
- 3 rijpe bananen
- 250 gr bloem
- 1 tl baking soda
- snufje zout
- handvol gehakte chocola of noten
- 1 extra banaan voor de bovenkant optioneel
INSTRUCTIES
- Verwarm de oven voor op 160˚C voor een heteluchtoven.
- Bekleed een cakeblik van 25 cm met bakpapier of vet het goed in.
- Meng de suiker met de boter.
- Voeg de eieren toe.
- Roer de melk en het vanille extract erdoor.
- Doe de bloem en de baking soda erbij.
- Prak de bananen met een vork.
- Voeg toe aan je beslag.
- Voeg de chocola of de noten toe.
- Stort het beslag in de klaarstaande vorm.
- Bak dit op 160˚C voor ongeveer 50-65 minuten.
- Snij de extra banaan in de lengte doormidden en leg deze met de bolle kant in het beslag.
- Laat het 10 minuten afkoelen in het blik voordat je het uitstort en verder af laat koelen.