BANANENBROOD

BENODIGDHEDEN

  • Cakeblik 25 cm
  • Bakpapier

INGREDIËNTEN

  • 125 gr boter gesmolten
  • 200 gr suiker
  • 2 grote eieren
  • 60 ml melk
  • 1 tl vanille-extract
  • 3 rijpe bananen
  • 250 gr bloem
  • 1 tl baking soda
  • snufje zout
  • handvol gehakte chocola of noten
  • 1 extra banaan voor de bovenkant optioneel

INSTRUCTIES

  • Verwarm de oven voor op 160˚C voor een heteluchtoven.
  • Bekleed een cakeblik van 25 cm met bakpapier of vet het goed in.
  • Meng de suiker met de boter.
  • Voeg de eieren toe.
  • Roer de melk en het vanille extract erdoor.
  • Doe de bloem en de baking soda erbij.
  • Prak de bananen met een vork.
  • Voeg toe aan je beslag.
  • Voeg de chocola of de noten toe.
  • Stort het beslag in de klaarstaande vorm.
  • Bak dit op 160˚C voor ongeveer 50-65 minuten.
  • Snij de extra banaan in de lengte doormidden en leg deze met de bolle kant in het beslag.
  • Laat het 10 minuten afkoelen in het blik voordat je het uitstort en verder af laat koelen.